باگت فرانسوی خونگی


باگت فرانسوی خونگی
این باگتهای ترد و تازه واقعا ارزش وقت گذاشتن رو دارند. نصف روز تعطیل رو واسه این کار بگذارید و لذتشو ببرید. 
مواد لازم برای 4 یا 5 نان کوچک: 1/4 قاشق غذاخوری پودر خشک خمیر مایه، 1.5 فنجان آب ولرم، 1 3/4 قاشق چایخوری نمک،4 فنجان یا 500 گرم آرد سفید(نیاز به آرد نانوایی نیست) ، نشاسته ذرت به مقدارکم ، کنجد مقدار کم
وسایل لازم: اسپری آب فشان، کاغذ روغنی مخصوص شیرینی، ظرف نسوز برای آب که در فر قرار می گیره، پلاستیک یا سلفون، لیسک یا قاشق چوبی
این دستور رو از وبسایت"فود ویشز" برداشتم و بسیار دقیقه ونتیجه هم همونطور که می بینیدعالی می شه.
1.آب را در کاسه ای نسبتا بزرگ بریزید و پودر خمیر را روی آب بریزید و چند بار به هم بزنید. نیازی نیست صبر کنید و می تونید باقی مواد رو اضافه کنید. حالا با یک قاشق چوبی آرد را با آب حسابی مخلوط کنید تا یک خمیر "بسیار چسبناک" به شما بده.  دقت کنید که خمیر باید طوری باشه که به راحتی از اطراف کاسه جدا بشه اما به قاشق و یا دستتون بچسبه. 
حالا خمیرتون برای استراحت آماده است. روی کاسه را با پلاستیک یا سلفون بپوشونید و 12-14 ساعت  توی فری که خاموش هست قرار دهید.(چون نیاز به تاریکی داره) 
2.بعد از این مدت طولانی خمیر شما دو برابر شده و حسابیپف کرده و خیلی چسبناکه! پس با یک قاشق چوبی یا لیسک خمیر رو از کاسه بیرون بیارید و روی سطح کار که با "کمی" آردپوشونده اید قرار دهید. نیاز به آرد زیاد نیست چون نمی خوایم خمیر ازچسبناکی در بیاد.
3.خوب حالا قسمت هیجان انگیز قضیه شروع می شه! دستاتون را آردی کنید و روی خمیر هم کمی آرد بپاشید. 
حالا سعی کنید خمیرتون رو به شکل یک متسطیل دربایرید و به 4 قسمت مساوی تقسیم کنید. یک قسمت از خمیر را بردارید و از مرکز خمیر شروع کنید  و اون رو با دستاتون روی سطح کار رول کنید تا قطرش کم بشه. تا جاییکه به شکل یک استوانه تقریبا به قطر 5 سانتیمتر در بیاد. دو انتهای خمیر رو با دست جمع کنید تا گوشه هاش گرد بشه. این کار رو برای بقیه خمیرها هم تکرار کنید .
4.روی سینی فر رو باکاغذ روغنی بپوشانید و روش کمی نشاسته ذرت بپاشید . در هر سینی دو تا از خمیر ها رو قرار بدید. (یعنی 2 تا خمیر باقیمانده رو باید بار دوم در فربگذارید.) روشون رو کمی آرد سفید بپاشید و با پلاستیک به مدت 1.5 ساعت استراحت دهید تا ور بیاد.
5.فر را روی 550 فارنهایت (آخرین درجه فر) قرار دهید. یک ظرف نسوز رو پر از آب کنید و در فر قرار بدید. این کار برای رطوبت دادن به نانها هست.
6.مرحله برش دادن روی خمیرها : یک قیچی بردارید و به حالت برعکس عمودی  بالای خمیر قرار بدید و با باز و بسته کردن قیچی یک برش 45 درجه روی خمیرها  بزنید همونطور که در عکس دیده می شه.  بعد قسمتهای نوک تیز خمیر رو که بالا رفته با سر قیچی بخوابانید. می تونید در این مرحله کنجد بپاشید.
7. مرحله آخر هفت خوان رستم: اسپری آب روبردارید و روی خمیرها بپاشید.سینی رو در فری که از قبل روی550 فارنهایت گرم شده قرار بدید.
8. یه مرحله دیگه موندههههههه: بعد از 5 دقیقه که نونها در فر بود، فر رو بازمی کنید و روشون رو سریع اسپری می کنید و فر رو می بندید. دوباره بعد از 5 دقیقه(یعنی دقیقه 10) سریع این کار رو تکرار می کنید. این بار سینی رو هم می چرخونید تا نونها یکدست بشه. دقیقه 15نونها رو از فر در مییارید و میگذارید تاخنک بشه!
نونهای خوشگل و ترد شما آمادست! نوش جون
https://www.youtube.com/watch?v=Q2rLPq8oYCc